Den här drömtårtan och rulltårta är det stor skillnad på!! Enligt mig är rulltårta torrt och sött (utom Malvas) men den här drömtårtan är super god!! Här kommer recept!!
Du behöver:
Botten
3 st ägg
1,5 dl strösocker
0,75 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Fyllningen
200g rumsvarmt smör 1,5 dl florsocker 1 msk vaniljsocker 3 st äggulor Gör så här 1. Botten: Sätt ugnen på 250°. Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver och vänd ner det i äggvispet.
2. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 5 min. Strö ut 1 msk socker på ett nytt bakplåtspapper och stjälp upp den nygräddade kakan. Låt svalna något och dra bort pappret som botten gräddats på. Låt den kallna. 3. Fyllning: Vispa samman smör, florsocker och vaniljsocker, gärna med elvisp. Tillsätt en äggula i taget under vispning.
Bred fyllningen på den kalla botten och rulla ihop tårtan på längden med hjälp av pappret som den ligger på. Lägg tårtan i kylen tills den ska serveras.
4. Ska tårtan frysas kan den ligga kvar i bakplåtspappret och därefter i en plastpåse. Ta upp den en timme före serveringen och skär den halvfrusen i skivor. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar