Hej i söndags var jag hemma hos Sigrid och bakade cupcakes. Här kommer bild och recept.
Botten;
3 st ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao av god kvalitet
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Frosting;
60 g smör, mjukt
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
100 g philadelphiaost
1 msk kakao av god kvalitet
Dekoration;
Hallonremmar
Non stop
After eight
Gör så här;
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
8. Cream cheese frosting
Blanda smör, florsocker, vaniljsocker och philadelphiaost.
9. Vispa tills frostingen är riktigt fluffig.
10. Lägg över 1/3 av frostingen i en annan bunke och vispa ner kakao så att den blir brun, fyll den i en spritspåse med rundtyll.
11. Bred den vita frostingen på kakorna och spritsa en nos av chokladfrosting.
12. Sätt en non stop på nosen och skär till lite morrhår av hallonremmar och stick ner dem vid nosen.
13. Sätt två non stop som ögon, skär hörnen av en after eight och sätt i dem som öron.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar